به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سیبیاس، ناسا پیشبینی میکند که این سیارک به نام 7482 (1994 PC1) در ۱۸ ژانویه (۲۸ دی) از کنار زمین عبور کند.
این سیارک با قطری حدود یک کیلومتر پهنایی صدها متر بیشتر از ارتفاع برج خلیفه دوبی، بلندترین ساختمان جهان دارد.
«آزمایشگاه رانش جت» ناسا میگوید این جسم فضایی از فاصله دو میلیون کیلومتری زمین عبور میکند که در نگاه اول ممکن است چندان نزدیک به نظر نرسد، اما در واقع این نزدیکترین فاصله عبور یک سیارک از کنار زمین از ۱۷ ژانویه ۱۹۳۳ تاکنون است. برای مقایسه در نظر داشته باشید که فاصله کره ماه تا زمین بیش از ۳۸۴۰۰۰ کیلومتر و فاصله کره مریخ تا زمین بیش از ۳۴۲ میلیون کبلومتر است.
کارشناسان میگویند عبور سیارکی با این اندازه از کنار زمین هر ۶۰۰۰۰۰ سال یکبار رخ میدهد.
ناسا این سیارک معین را از هنگام شناسایی آن در ماه اوت ۱۹۹۴ زیر نظر داشته است و آن را در رده «سیارکهای آپولو» قرار داده است، یعنی گروهی از سیارکهای نزدیک به زمین که مدارشان مدار کره زمین را قطع میکند این سیارک همچنین در رده «بالقوه خطرناک» قرار میگیرد، چرا که به گفته ناسا به طور بالقوه ممکن است از فاصله نزدیک خطرناکی از زمین بگذرد.
بیش از یک میلیون سیارک شناختهشده وجود دارد و عبور آنها از کنار زمین پدیده رایجی است و در اغلب موارد نگرانی ایجاد نمیکنند.
اما حدود ۲۵۰۰۰ سیارک وجود دارند که قطرشان بیش از ۱۵۰ متر است و برخورد آنها با کره زمین میتواند ویرانگر باشد و همین برخورد ویرانگر است که مضمون فیلم سینمایی اخیر «بالا رو نگاه نکن» قرار گرفت.
مقایسه اندازه سیارکهای منظومه شمسی
ناسا برای آمادگی برای چنین برخوردهای مصیبتباری در ماه نوامبر کاوشگری را به فضا پرتاب کرد که در پاییز آینده به یک سیارک کوچک کوبیده خواهد شد تا معلوم شود آیا ممکن است سیارکی را که در راه برخورد با زمین است، از مسیرش منحرف کرد یا نه.
این کاوشگر به نام DART (آزمایش دوگانه تغییر مسیر سیارک) با سرعتی بیش از ۲۴۰۰۰ کیلومتر در ساعت با سیارکی به قطر ۱۶۰ متر به نام «دیمورفوس» برخورد خواهد کرد.
در همین زمینه:
نظر شما